Huisregels

Huisregels Tandartspraktijk Biddinghuizen


 1. Voor pijnklachten kunt u bellen tussen 8 en 10 uur ‘s morgens, wij proberen u dan dezelfde dag nog een afspraak te geven. Deze regeling geldt alleen voor reguliere patiënten, d.w.z. patiënten die minimaal 1x per jaar voor controle komen en geen betalingsachterstand hebben.
 2. Wij zijn verplicht een medische anamnese (vragenlijst betreffende voorgeschiedenis en relevante omstandigheden mogelijke ziektes, aandoeningen en medicijngebruik) af te nemen.
 3. Voor patiënten ouder dan 12 jaar worden eens in de 2 jaar bitewing röntgenfoto’s gemaakt om het gebit goed te kunnen volgen.
 4. Voor nieuwe patiënten ouder dan 17 jaar geldt dat zij de eerste drie nota’s per PIN dienen te betalen.
 5. Voor patiënten die geen aanvullende tandartsvezekering hebben, geldt dat zij de nota’s per PIN na de behandeling dienen te betalen.
 6. Bij het eerste bezoek van een nieuwe patiënt wordt er een intake/controle gedaan door de tandarts en worden er 2 bitewing röntgenfoto’s gemaakt. De kosten bedragen hiervoor circa € 55. Indien wij de foto’s van uw vorige tandarts digitaal ontvangen hebben en deze niet ouder zijn dan 2 jaar hoeven er geen foto’s gemaakt te worden – dit scheelt circa € 30 . Daarnaast kan in overleg bij het eerste bezoek tandsteen verwijderd worden zodat de patiënt daarvoor niet hoeft terug te komen. De kosten van tandsteen verwijderen zijn per 5 minuten € 12.56 in 2014).
 7. Al het techniekwerk boven de € 200 (kronen, bruggen, protheses) dient voor aanvang van de behandeling betaald te worden. De begroting bevat een schatting van de techniekkosten. Bij de definitieve nota worden de aanbetaalde bedragen met de daadwerkelijke kosten van het tandtechnisch laboratorium verrekend.
 8. De nota’s van langer dan een jaar ingeschreven patiënten worden direct naar DFA gestuurd. DFA is een factoring en clearing bedrijf. U krijgt een nota van het gedeelte dat niet gedekt wordt door uw aanvullende verzekering. Het gedeelte dat gedekt wordt door uw (aanvullende) verzekering int DFA direct bij uw verzekering.
  Uitzondering1: Menzis verzekerden ontvangen de gehele nota van DFA.
  Uitzondering2:  Voor behandelingen waarbij vooruitbetalingen zijn gedaan, betaalt de patiënt de eindnota per PIN en dient de patiënt deze zelf in bij de de zorgverzekeraar.
  Uitzondering3:  De patiënt betaalt liever per PIN dan dat hij/zij een nota van DFA ontvangt.
 9. Niet nagekomen afspraken worden altijd in rekening gebracht á € 15 per 10 minuten.
 10. Onbetaald gebleven nota’s worden overgedragen aan een incasso-buro. Dit brengt extra kosten met zich mee.